Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wpmudev domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/gegeerel/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Солянка – Gegeerel.mn

Солянка

Орц:

Лууван 30 гр

Манжин 30 гр

Хулуу 30 гр

Дүпү 30 гр

Дарсан өргөст хэмх 30 гр

Веган майонез 15 гр

Ногоон өргөст хэмх 50 гр

Төмс 60 гр

Уураг 40 гр

Томат паста 15 гр

Дарсан өргөст хэмхийн шүүс 30 гр

Ургамлын тос 20 гр

 

Амтлагч:

Давс 50 гр

Мөөг, цэцэгт байцааны амтлагч 10 гр

Яншуй 1 навч

 

Орцыг бэлтгэх:

Бүх ногоогоо шоо дөрвөлжин хэрчинэ. Дүпүгээ мөн шоо дөрвөлжин хэрчинэ. Уураг, жижиг уургийг дэвтээж, зайлаад амталж бэлтгэнэ.

 

Хийх дараалал:

Ургамлын тосоо халаагаад томат пастагаа хийж хуурна. Дараа нь лууван, манжин, ногоон өргөст хэмх, төмсөө нэмэн хамтад нь хуурна. Дээр нь дарсан өргөст хэмх, хулуу, өргөст хэмхийн шүүс, усаа нэмж хийж буцалгана. Дээр нь дүпүгээ хийж амтлагч, давсаа нэмэн болтол нь буцалгана. Таваглахдаа майонезоо хийж яншуйгаар чимэглэнэ.

Эх сурвалж: “Их оюунлаг хүн” сэтгүүл, №9

 

Санал болгох

Вареньтай жигнэмэг

  Орц: Гурил 480 гр Масло 250гр Ванилин 1 ш (шингэн бол 25мл) Хөөлгөгч 25гр …