Ургамалын гаралтай уураг (%-иар)
|
Шошны төрлийн ургамал |
Уургийн % |
| Шар буурцгийн соёолж |
54 |
| Ногоон буурцгийн соёолж |
43 |
| Шар буурцгийн ээдэм (дүфү) |
43 |
| Шар буурцгийн гурил |
35 |
| Шар буурцаг |
35 |
| Шар буурцгийн сүүмс |
33 |
| Тэжээлийн шош |
32 |
| Сэвэг зарам |
29 |
| Хальсалсан вандуй |
28 |
| Хүрэн шош |
26 |
| Цагаан шош |
26 |
| Лимийн шош |
26 |
| Гарбанзо шош |
23 |
|
Хүнсний ногоо |
Уургийн % |
| Бууцай |
49 |
| Шинэ Зеланд бууцай |
47 |
| Усан кресс |
46 |
| Буржгар байцаа |
45 |
| Броккли |
45 |
| Брюсселийн соёолж |
44 |
| Манжингийн мөчир |
43 |
| Коллард |
43 |
| Цэцэгт байцаа |
40 |
| Гичний навч |
39 |
| Мөөг |
38 |
| Хятад байцаа |
34 |
| Яншуй |
34 |
| Шанцайн ургамал |
34 |
| Ногоон вандуй |
30 |
| Хулуу |
28 |
| Ногоон буурцаг |
26 |
| Өргөст хэмх |
24 |
| Багваахайн навч |
24 |
| Ногоон чинжүү |
22 |
| Артишок |
22 |
| Байцаа |
22 |
| Цоохор майлз |
21 |
| Баклажан |
21 |
| Улаан лооль |
18 |
| Сонгино |
16 |
| Манжин |
15 |
| Шар хулуу |
12 |
| Төмс |
11 |
| Амтат төмс |
8 |
| Чихэрлэг төмс |
6 |
|
Үр тариа |
Уургийн % |
| Улаан буудайн үрийн хөврөл |
31 |
| Хөх тариа |
20 |
| Улаан буудай, хатуу улаан |
17 |
| Зэрлэг будаа |
16 |
| Гурвалжин будаа |
15 |
| Овъёосны гурил |
15 |
| Хар будаа |
12 |
| Арвай |
11 |
| Бор будаа |
8 |
|
Жимс |
Уургийн % |
| Лимон |
16 |
| Амтат гуа |
10 |
| Канталоп |
9 |
| Гүзээлзгэнэ |
8 |
| Амтат жүрж |
8 |
| Үхрийн нүд |
8 |
| Интоор |
8 |
| Чангаанз |
8 |
| Усан үзэм |
8 |
| Тарвас |
8 |
| Бэрсүүт жүрж |
7 |
| Папая |
6 |
| Тоор |
6 |
| Лийр |
5 |
| Гадил |
5 |
| Грейпфрут |
5 |
| Хан боргоцой |
3 |
| Алим |
1 |
|
Самар, үр |
Уургийн % |
| Шар хулууны үр |
21 |
| Наранцэцгийн үр |
17 |
| Хушга, хар |
13 |
| Гүнждийн үр |
13 |
| Буйлс |
12 |
| Кешью |
12 |
| Америкийн ойн самар |
8 |
Эх сурвалж: Nutritive value of american foods in common units, USDA agriculture handbook №456, Paul C.Bragg, Patricia Bragg, “Water the shocking truth”
Gegeerel.mn Дотоодын Гэрэл Аялгууг ажихуй